Wat kan lokale SEO voor jouw bedrijf betekenen?

Elke ondernemer zou graag vindbaar willen zijn in de zoekmachines voor potentiële klanten. Met lokale SEO kan je dit bereiken. Het maakt niet uit waar je je in Europa bevindt, als je een lokaal bedrijf hebt, moet je lokale SEO als onderdeel van jouw marketingstrategie beschouwen.

Lees verder voor meer informatie over lokale SEO en hoe het jouw bedrijf kan transformeren.

Wat is lokale SEO?

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van zoekmachineoptimalisatie of SEO. Dat is het proces van het optimaliseren van je website en online aanwezigheid om hoger te scoren in zoekresultaten voor specifieke zoektermen of zoekwoorden.

Lokale SEO lijkt er heel erg op, behalve dat het zich richt op lokale zoekresultaten. Ongeveer 80% van de smartphonegebruikers zoekt naar producten en diensten die zich in de buurt bevinden. Ongeveer 90% van degenen die naar ‘bij mij in de buurt’ zoeken, klikt op de eerste zoekresultaten.

Kortom, met lokale SEO kan je jouw website hoger in de zoekresultaten laten verschijnen bij mensen in jouw omgeving.

Wat kan lokale SEO voor jou betekenen?

Waarom is lokale SEO belangrijk voor jouw  bedrijf? Wanneer mensen klaar zijn om een ​​product of dienst te kopen, gaan ze opzoeken waar ze dat product of die dienst online kunnen afnemen. Restaurants zijn daar een goed voorbeeld van. Als je ooit honger en besluiteloosheid hebt gehad over waar je moet eten, wendde je waarschijnlijk tot Google voor hulp.

Door sneller vindbaar te zijn voor potentiële klanten, kan je verkeer voor je website realiseren en je omzet verhogen. 

Hoe kan je lokale SEO toepassen?

Een van de manieren om je website te optimaliseren voor lokale SEO is door gebruik te maken van de juiste keywords én deze te plaatsen op de juiste plekken van je website.

Een marketingbureau uit Amersfoort kan bijvoorbeeld keywords combineren met de woorden “marketingbureau in Amersfoort”, “Amersfoort online marketing agency” en deze vervolgens in de content (denk aan blogs, URL en titel pagina’s) plaatsen. Hierdoor zal de website makkelijker gevonden worden in de zoekmachines als er in de zoekopdracht gezocht wordt naar een marketingbureau in Amersfoort.

Het is hierbij wel belangrijk dat je de keywords niet te vaak gebruikt, want ander kan het averechts werken. Google straft je namelijk bij het te vaak gebruiken van dezelfde keywords.

Er zijn nog véél meer manieren om je website lokaal te optimaliseren. Heb je hier vragen over? Stuur ons dan gerust een berichtje!

Laat een bericht achter: